• Пон – Пет: 8:30 – 18:00
 • + 359 88 751 3367
 • [email protected]
 • Диамантено рязане и пробиване

  Пробиване на бетон – техника и технологии

  Рязане и пробиване на бетон

  Рязане и пробиване на бетон

  Пробиването на бетон е дейност, която се характеризира с висока степен на точност и прецизност. Технологията на пробиване на бетон може да бъде извършена както по хоризонтални, така и по вертикални плоскости. Иновативността на технологията позволява  пробиването на отвори и под различни ъгли спрямо повърхността, когато това е необходимо. Пробиването може да се извърши в стоманобетон с различни степени на армиране, бетон, камък, тухла или другите познати строителни материали. Диаметърът на боркороните е от 8мм до 500 мм. При необходимост, дълбочината и диаметърът могат да бъдат допълнително регулирани.

  Специфика на диамантено рязане на бетон

  Сред основните предимства на този тип рязане на бетон са : висока точност на рязане, почти нулеви вибрации, които възникват при други методи и могат да бъдат пагубни за конструкцията. В резултат на този тип дейност се получават равни и гладки повърхности, които изискват минимални разходи за дообработване. Благодарение на висококачествената техника и екипа от специалисти, „Дъга 93” може да извършва услуги свързани с нарязване на всякакви конструкции от бетон с всякаква степен на армиране, стоманобетон, тухлени зидарии и други строителни материали.

  При къртенето, рязането или допълнителното оформяне на бетонни или стоманобетонни елементи в общия случай се получава голямо количество отработен материал. Предвид специфичните му особености, той трябва да се откара до депа отговорящи на съотвените норми за съхранение на строителни отпадъци. Ако възложителят не е предвидил тази необходимост, то ние сме готови да предложим варианти и за решаването на проблема. Фирмата разполага с цялата налична техника, с която да демонтира и извози всички отработени материали.